Akuo – novi korporativni član

Akuo energy

S velikim zadovoljstvom predstavljamo našeg novog korporativnog člana Akuo, francusko društvo sa središtem u Parizu, usmjereno na razvoj, osiguranje financiranja i dugoročno upravljanje projektima obnovljivih izvora energije te trgovinu električnom energijom. Otkako je prvi put osnovan 2007. godine, AKUO je uložio gotovo 2,8 milijardi eura u projekte proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i skladištenja u više od petnaest zemalja.

Podružnica AKUO ENERGY MED Hrvatska pokriva područje zemalja Balkana te je bila jedna od prvih međunarodnih tvrtki koje su započele razvijati projekte vjetroelektrana i ostalih elektrana na obnovljive izvore u regiji. Razvili su mnoge velike projekte iz domene OIE u regiji kao što su VE Ogorje koja se sastoji od 14 vjetroagregata ukupno instalirane snage 42 MW, Elektrana Grubišno Polje na biomasu od 5 MW električne i 7,2 MW toplinske energije te VE Krnovo u Crnoj Gori od 72 MW koja je bila i prvi projekt vjetroelektrane u državi.

Njihov tim u potpunosti razvija projekte, od definiranja povoljnih lokacija za buduće elektrane, izrade ekoloških i regulatornih studija, procjene potencijalnih energetskih izvora lokacije, ekonomske analize, odrađivanja svih administrativnih postupaka potrebnih prije početka izgradnje do projektiranja same elektrane.
Veselimo se budućoj suradnji!