Nazad
5. lipnja 2023.

IE-Energy, novi korporativni član

Izuzetno nas veseli što se krug naših korporativnih članova proširio s IE-ENERGY, inovativnom start-up tvrtkom osnovanom u ožujku 2020. čiji je cilj implementacija novih tehnologija i stvaranje novih funkcionalnih i povezanih energetskih tržišta. IE-ENERGY stvara prvu regionalnu Virtualnu Energetsku Zajednicu kao agregiranu mrežu decentraliziranih jedinica za proizvodnju električne energije srednje veličine kao što su vjetroelektrane, solarni parkovi i kombinirane toplinske i električne (CHP) jedinice, kao i fleksibilne potrošače električne energije i sustave za pohranu. Virtualna energetska zajednica koristi tehnologiju udruživanja proizvodnih, skladišnih i potrošačkih jedinica te agregirane jedinice čine jedinstvenu cjelinu i sudjeluju na energetskim tržištima kao bilančna skupina kojom će upravljati IE-ENERGY.

Poslovni model Virtualne energetske zajednice omogućuje izravnu interakciju proizvođača, aktivnih potrošača, veleprodajnih tržišta i operatora sustava u svrhu zadovoljenja trenutnih i očekivanih budućih tržišnih potreba za konkurentnom opskrbom obnovljivom energijom, energetskom fleksibilnošću i pomoćnim uslugama u mreži. Time će IE-ENERGY doprinijeti optimiziranoj potrošnji u stvarnom vremenu, povećati dugoročnu energetsku neovisnost i dostići svoje ESG ciljeve.

Ključan dio cijelog sustava koji razvija IE-ENERGY je veliko baterijsko skladište početnog kapaciteta 10 MW/22 MWh i s budućim ukupnim kapacitetom od čak 50 MW/110 MWh. Ovom investicijom tvrtka IE-ENERGY pozicionirala se kao bitan subjekt na tržištu električne energije u uvjetima sve veće proizvodnje električne energije iz intermitentnih obnovljivih izvora.

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!