Nazad
4. listopada 2023.

PBZ - novi korporativni član XEnergy

Ponosni smo što je naš novi korporativni član postalaPrivredna banka Zagreb d. d.

PBZ diojeIntesa SanpaoloGrupe, jedne od vodećih bankarskih grupa u Europi, koja je u svom poslovanju iznimno posvećena ESG-u te se obvezala na nultu neto stopu emisija do 2030. godine za svoje vlastite emisije, a do 2050. godine za svoje kreditne i investicijske portfelje. PBZ snažnopodržava projekte koji doprinose održivom razvoju te je u tom smisluizuzetno usmjerena financiranju projekata koji uključuju energetsku učinkovitost,očuvanje okoliša,obnovljive izvore energije i održivi razvoj. Ciljevi održivog poslovanja integriraju tri ključna čimbenika, a to su okolišni, društveni i upravljački aspekti(ESG) koji uključuju kriterije cirkularne ekonomije i zelenih projekata.

Kako je istaknula Vedrana Jelusic Kasic, članica Uprave i članica Savjetodavnog odbora XEnergy: “PBZ pruža svojim klijentima podršku u dizajnu novoga gospodarskog ekosustava, a cirkularna ekonomija i održivi razvoj predstavljaju veliku priliku za sve sudionike u gospodarstvu te njihovu integraciju za postizanje zajedničkog cilja. U segmentu poslovanja s poduzećima smo za naše klijente razvili kredite za održivo poslovanje i za ulaganje u digitalnu tranziciju. Smatramo važnim i jačanje komunikacije s klijentima o ESG postignućima kroz definiranje mjerljivog skupa ključnih ciljeva, te smo upravo pokrenuli i projekt ESG radionica koje će se organizirati diljem Hrvatske prvenstveno namijenjene SME klijentima.”

XEnergy je svjestan važnosti financijskog sektora za zelenu tranziciju te se stoga posebno veselimo budućoj suradnji s našim novim korporativnim članom.

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!