Nazad
16. srpnja 2023.

Novi korporativni član - GA Adriatic

GA Adriatic

Energetska tranzicija nije moguća bez velikih promjena u prometnom sektoru, a automobilska industrija prolazi kroz dinamične i brze strukturne promjene. Stoga nam je posebno zadovoljstvo predstaviti našeg novog korporativnog člana – GA Adriatic koji je jedan od predvodnika e-mobilnosti u regiji.
GA Adriatic je dio Taavura grupe, a osnovna djelatnost GA Adriatica je uvoz, prodaja i servisiranje vozila marki Renault, Nissan i Dacia u Adriatic regiji koja pokriva Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Kosovo, Sjevernu Makedoniju i Albaniju.

GA Adriatic pionir je u prodaji električnih automobila, a Renault je prije više od desetljeća, dizajnirajući Renault Zoe, prepoznao potrebu za prelaskom na održivu mobilnost. Novom strategijom iz 2021. potvrdio je svoju usmjerenost na vodeći položaj u elektrifikaciji vozila, s jednim jednostavnim ciljem: omogućiti da električna vozila budu dostupna svima. Rezultati u Hrvatskoj prate europski uspjeh pa je tako Renault Twingo E-Tech već dvije godine zaredom najprodavaniji električni automobil na hrvatskom tržištu! Razlog takvog uspjeha leži u činjenici da Renaultova električna vozila, poput Twinga E-TECH electric Megana E-TECH 100% electric ili Kangooa E-TECH Electric, nude sve ono što olakšava život korisnika: povezana su, njihovo pametno punjenje iskorištava prednosti niskougljične električne energije kad god je to moguće, a činjenica da u vožnji ne proizvode stakleničke plinove doprinosi tranziciji prema obnovljivim izvorima energije. Stvarajući tehnološki napredne automobile, nudeći personalizirane i povezane usluge pri uporabi električnih vozila, sudjelujući u brojnim projektima vezanima uz carsharing, izgradnju pametnih mreža, ponovnu uporabu baterija iz električnih auta, autonomnu vožnju i slično, Grand Automotive oblikuje budućnost prometa vodeći pozitivne promjene prema zelenijem, povezanijem i učinkovitijem svijetu.

Generalni direktor GA Adriatic @Petar Nevistic naglašava značajan udio žena u tvrtki od čak 44%, što se posebno ističe u kontekstu industrije u kojoj tradicionalno dominiraju muškarci.

Veselimo se suradnji s našim novim korporativnim članom i temama e-mobilnosti koje ćemo uskoro otvoriti!

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!