Nazad
1. lipnja 2023.

Akuo - novi korporativni član

Akuo energy

S velikim zadovoljstvom predstavljamo našeg novog korporativnog člana Akuo, francusko društvo sa središtem u Parizu, usmjereno na razvoj, osiguranje financiranja i dugoročno upravljanje projektima obnovljivih izvora energije te trgovinu električnom energijom. Otkako je prvi put osnovan 2007. godine, AKUO je uložio gotovo 2,8 milijardi eura u projekte proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i skladištenja u više od petnaest zemalja.

Podružnica AKUO ENERGY MED Hrvatska pokriva područje zemalja Balkana te je bila jedna od prvih međunarodnih tvrtki koje su započele razvijati projekte vjetroelektrana i ostalih elektrana na obnovljive izvore u regiji. Razvili su mnoge velike projekte iz domene OIE u regiji kao što su VE Ogorje koja se sastoji od 14 vjetroagregata ukupno instalirane snage 42 MW, Elektrana Grubišno Polje na biomasu od 5 MW električne i 7,2 MW toplinske energije te VE Krnovo u Crnoj Gori od 72 MW koja je bila i prvi projekt vjetroelektrane u državi.

Njihov tim u potpunosti razvija projekte, od definiranja povoljnih lokacija za buduće elektrane, izrade ekoloških i regulatornih studija, procjene potencijalnih energetskih izvora lokacije, ekonomske analize, odrađivanja svih administrativnih postupaka potrebnih prije početka izgradnje do projektiranja same elektrane.
Veselimo se budućoj suradnji!

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!