Nazad
6. prosinca 2023.

ACCIONA Energia - novi korporativni član

Naš novi korporativni član je ACCIONA Energía, vodeća svjetska kompanija u području ulaganja u obnovljive izvore. S preko 30 godina iskustva, ova kompanija je na globalnoj razini proizvela zelene energije dovoljne za potrošnju 7,6 milijuna kućanstava godišnje te time umanjila globalne emisije CO2 za preko 13 milijuna tona. ACCIONA Energía  je vodeća i u ispunjavanju #esg standardas te je prema S&P Global Rating ocijenjena s najvišom ocjenom. Od 2015. čak devet godina zaredom proglašena je “najzelenijom” proizvodnom elektroenergetskom kompanijom prema ocjeni Energy Intelligence Top 100 Green Utilities.

ACCIONA Energía prisutna je u Hrvatskoj od 2002. godine te je jedan od vodećih developera obnovljivih izvora energije. Od 2013. upravljaju vjetroparkom Jelinak instalirane snage 30MW, dok je u fazi izgradnje novih 27MW te 45MW instalirane snage vezane uz CfD PPA ugovore potpisane u okviru tržišne premije koju nudi HROTE.

Kako je istaknuo Aljoša Pleić, direktor Acciona Energija Global Croatia, s velikim novim projektom u fazi razvoja PV PROMINA instalirane snage 150 MW profiliraju se i u području solarne energije. PV PROMINA nalazit će se u Šibensko-kninskoj županiji na preko 300 ha, a planirani građevinski radovi kreću 2024. godine.

Veselimo se suradnji sa ACCIONA Energiom koja će biti jedan od važnih sudionika naše PPA platforme koja će povezati proizvođače, potrošače i opskrbljivače električnom energijom.

Dobro nam došli!

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!