Nazad
12. travnja 2024.

Nova članica XEnergy Savjetodavnog odbora

U naš Savjetodavni odbor ušla je još jedna izvanredna i inspirativna žena, ovaj puta iz područja osiguranja i reosiguranja.

Iva Rogović Lekić inače je profesionalna pilotkinja koju je kreativan um iz pilotske kabine doveo do osnivanja brokerske kompanije koja se bavila uslugom najma business jetova za poslovna putovanja, ali i u onom humanom dijelu – za prijevoz organa za transplantaciju. Ubrzo je s partnerima osnovala i prvu hrvatsku business jet aviokompaniju koja je operirala sa tri poslovna mlažnjaka. Ekonomska kriza njen je poslovni put usmjerila na brokersku karijeru u nekoliko tvrtki u osigurateljnom sektoru, da bi naposlijetku 2019. postala predsjednica Uprave Marsh, a od 2023. i predsjednica Uprave Marsh McLennan Hrvatska. Uz svoj je tim do danas u potpunosti preokrenula poslovanje, upeterostručili su prihode i etablirali se na tržištu osiguranja i reosiguranja. Danas upravljaju premijskim volumenom od više od 40 milijuna EUR i najveći su korporativni broker u Hrvatskoj.

Njihovo poslovanje izuzetno je bitno za energetski sektor pa se tako u portfelju Marsha Hrvatska nalaze najveće energetske kompanije od strateške važnosti za Republiku Hrvatsku.  Kao CEO Marsh Mclennan Hrvatska, Iva strateški komunicira o važnosti upravljanja rizicima organizirajući brojne edukacije i konferencije na ovu temu. Kao podružnica Marsh Mclennan, najveće globalne kompanije u domeni upravljanja rizicima, strategijama i ljudima, Marsh na lokalnom i regionalnom tržištu kompanijama iz energetskog sektora uspješno kreira osigurateljne programe,  prije svega alocirajući kroz specifične metodologije na ispravan način rizike kojima su ove kompanije izložene, kombinirajući globalni i lokalni know-how. Ovo je osobito važno kad se radi o industrijama koje rade s fosilnim izvorima energije za koje je najteže pronaći kapacitete osiguranja i reosiguranja.  Svoje timove dijele zasebno na rafinerijsko poslovanje (downstream), infrastrukturu za transport, skladištenje i distribuciju sirove nafte, plina i drugih energenata (midstream), istraživanje i proizvodnju nafte i plina (upstream) itd.

Iva Rogović Lekić naglašava: „Energetika je u našoj kompaniji zaista prepoznata kao iznimno važna industrija i ponosni smo na ogroman portfelj u ovom sektoru, ne samo na globalnoj razini već i lokalno. MARSH kompetencije u energetskom sektoru na lokalnoj i globalnoj razini zaista su visoke. Sama činjenica što svake godine organiziramo svjetske energetske konferencije, Energy Industry Conference u Dubaiju i Sjedinjenim Američkim Državama, na kojima sudjeluje nekoliko tisuća stručnjaka i njihovih klijenata isključivo iz energetskog sektora, govori sama za sebe. Dodatno, Marsh u suradnji sa Chartered Insurance Institute of UK, najznačajnijim i najstarijim osigurateljnim institutom ima svoju energetsku akademiju.“

Lokalni rast Marsha ove je godine dodatno prepoznat i nagrađen kroz nagradu CROME koju je Iva dobila u veljači, kao Menadžerica godine 2023. Ovo je prvi puta da je brokersko društvo uopće nominirano, a potom i nagrađeno. Čestitamo Ivi na nagradi i veselimo se brojnim suradnjama koje planiramo!

Dobro nam došla!

darkomares.com

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!