Nazad
11. travnja 2024.

Održana druga PPA edukacija

XEnergy je 11. travnja uspješno organizirao drugi ciklus jednodnevnih edukacija o ugovaranju kupoprodaje zelene električne energije, odnosno sklapanju PPA ugovora. Izuzetno uspješna prva edukacija, održana u veljači, pokazala je kako postoje još mnoge nedoumice oko kojih su polaznicima i ovaj put pomogli stručnjaci XEnergyja Minea Skok, Tina Jakaša, Martina Vajdić i Saša Jovičić te naši gosti iz tvrtke Professio Energia Marko Karan i Miroslav Nikolić.

Kroz tri modula i studiju slučaja naši su predavači polaznicima objasnili praktične strategije, mehanizme i instrumente uspješnog ugovaranja i potpisivanja ugovora o kupnji obnovljive energije. Poseban naglasak je stavljen na rizike i modele upravljanja rizicima za sve sudionike ovih ugovora, a kroz case study, na primjeru već sklopljenih PPA ugovora, polaznici su mogli čuti iskustva iz prve ruke.

Nakon svakog od modula razvila se konstruktivna rasprava u kojoj su raspravljeni sofisticirani detalji vezani uz operativne, pravne i financijske aspekte PPA ugovora.

Kao i prethodni put, radionica je, pored razmjene znanja, poslužila i kao platforma za umrežavanja među stručnjacima iz industrije.

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!