Nazad
11. travnja 2024.

Novi korporativni član - Energetski institut Hrvoje Požar (EIHP)

S velikim zadovoljstvom predstavljamo Energy Institute Hrvoje Požar (EIHP), našeg važnog dosadašnjeg partnera i novog korporativnog člana!

EIHP je ustanova u vlasništvu Republike Hrvatske čija djelatnost obuhvaća provedbu znanstvenih istraživanja u području energetike, pružanje stručne potpore te savjetodavnih usluga tijelima javne vlasti i drugim dionicima na domaćem i međunarodnom tržištu. Iako u državnom vlasništvu, Institut se ne financira iz državnog proračuna, već na temelju sklopljenih ugovora za provedbu projekata.

Osnovan 1994. godine, Institut ove godine obilježava tri desetljeća svog rada, tijekom kojih je kontinuirano rastao te se razvijao u skladu s rastućim izazovima u sektoru energetike, proširujući svoje djelovanje na područja kao što su energetska učinkovitost, obnovljivi izvori energije, zaštita okoliša i sl. Institut je u 30 godina izrastao u multidisciplinarni energetski centar koji okuplja stručnjake iz različitih područja, uključujući elektrotehniku, strojarstvo, geologiju, biologiju, kemiju, rudarstvo, ekonomiju, pravo, i druga i razvija rješenja koja podržavaju održivu energetsku budućnost.

Danas Institut ima šest istraživačkih odjela, realizira više od 200 projekata, studija, elaborata, analiza i sl. godišnje, a svoju regionalnu i međunarodnu suradnju i partnerstva proširio je na više od 70 zemalja svijeta, s bogatim iskustvom u JI Europi, ali i u zemljama Afrike, Azije i SAD-a.

Veliko nam je zadovoljstvo u svom članstvu imati vrhunsku znanstvenu instituciju koja je nezaobilazan činitelj energetske tranzicije u Hrvatskoj i puno šire. Dobro nam došli!

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!