Nazad
25. lipnja 2024.

Novi korporativni član - Siemens

S ponosom predstavljamo našeg 40. korporativnog člana, još jednu perjanicu energetske tranzicije na čijem je čelu u čak tri zemlje (Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji) gđa Medeja Lončar, ujedno i članica XEnergy Međunarodnog savjetodavnog odbora.

Siemens je jedna od vodećih tehnoloških kompanija koja stvara tehnologiju za transformaciju svakodnevnog života za sve. Povezivanjem stvarnog i digitalnog svijeta, potiču svoje kupce da transformiraju industrije koje čine okosnicu gospodarstva: industriju, transport, zgrade i mreže. Njihova rješenja ubrzavaju digitalnu i održivu transformaciju njihovih kupaca, kako bi postali konkurentniji, otporniji i održiviji.

Siemens svoje ciljeve iz područja održivosti provodi kroz DEGREE okvir. Jedan od pokazatelja njihove uspješnosti i posvećenosti ciljevima održivosti je i visoka stopa žena na upravljačkim pozicijama, na što su osobito ponosni. Kako je gđa Medeja Lončar izjavila za XEnergy newsletter, “Danas nam je cilj iskoristiti snagu tehnološke transformacije za održivu budućnost. Za nas i naš strateški pristup poslovanju izuzetan je naglasak na tranziciji energetskog tržišta iz temelja, jer ona već danas utječe na to kako punimo gorivima naša vozila, grijemo naše zgrade i opskrbljujemo strujom našu industriju. Mi odgovaramo na te potrebe tehnologijom sa svrhom, koja je rezultat naše strateške orijentacije da sve što radimo mora imati za cilj održivo sutra.

Stoga održivost (ESG) danas ima središnju ulogu za nas i naše poslovanje i ključni je dio naše poslovne svakodnevice. Svoju smo predanost ESG-u podigli na višu razinu uspostavljajući DEGREE okvira održivosti. On obuhvaća šest područja kojima nastojimo njegovati naš planet, podržati kulturu osnaživanja, rasta i ekonomskih mogućnosti te osigurati da naši ljudi i tvrtke ostanu otporni za budućnost. Koliko to uspješno ostvarujemo najbolje govori aktualno Izvješće o održivosti za 2023. godinu, a tu, među ostalim, donosimo podatke i o svojoj održivoj proizvodnji. Naime, naša je ključna strategija kombinirati stvarni i digitalni svijet – iskoristiti snage hardvera i softvera, ili IT i OT. Zahvaljujući tome, 90% poslovanja grupacije Siemens AG dalo je pozitivne rezultate održivosti za naše klijente. Pri tome vrijedi naglasiti činjenicu da će naši proizvodi prodani kupcima u fiskalnoj 2023. godini tijekom svog života izbjeći oko 190 milijuna metričkih tona emisija ekvivalenta CO2, što je značajno povećanje izbjegnutih emisija u odnosu na prethodnu godinu.”

Gđa Medeja Lončar je također aktivno uključena u razne inicijative kroz koje aktivno promiče STEM među ženama i djevojkama, inicijatorica je nagrade Inženjerka godine u regiji, a dat će i važan doprinos međunarodnim inicijativama u XEnergy.

Želimo dobrodošlicu novom članu te se veselimo suradnji!

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!