Nazad
24. listopada 2023.

Dalekovod d.d. - naš novi korporativni član

Sretni smo što je i tvrtka Dalekovod d.d. postala naš korporativni član te će svojim profilom značajno doprinijeti kvaliteti našeg članstva i potencijalu suradnje među našim članovima.

Tijekom više od 65 godina poslovanja Dalekovod se razvijao i danas je jedan od važnih aktera energetske tranzicije u Hrvatskoj i mnogim zemljama diljem svijeta te u čak preko 80 njih izvozi svoje proizvode i usluge. Grupa Dalekovod s povezanim poduzećima, podružnicama i poslovnicama diljem Hrvatske i svijeta specijalizirana je za projektiranje, izgradnju dalekovoda i transformatorskih stanica, opremanje tunela, cesta i autoputova, ugradnju metalnih struktura (dvorane i unutarnje prostorije), dizajn napajačkih i infrastrukturnih objekata, proizvodnju čelično-rešetkastih stupova za dalekovode i ostalih metalnih proizvoda. Posebno je bitna njegova uloga u izgradnji elektroenergetske mreže, što će biti neophodan preduvjet zacrtanih ciljeva integracije obnovljivih izvora.

Kako nam je istaknuo predsjednik uprave Tomislav Rosandić: „Upravo područja temeljne misije udruge XEnergy – osnaživanje pozicije i vidljivosti žena u projektima energetske tranzicije, promicanje principa održivog razvoja, ubrzan razvoj obnovljivih izvora energije i inovativnih energetskih i tehnoloških rješenja su principi i politike koje i mi u Dalekovodu vidimo kao bitne, a moguće i ključne elemente održivosti poslovanja i unaprjeđenja konkurentnosti našeg poduzeća. Smatramo od iznimne važnosti i naš doprinos ukupnom razvoju istih. U tom kontekstu XEnergy, a time i Dalekovod kao član i partner udruženja, imaju priliku dati značajan doprinos kroz uključenje relevantnih dionika u sektoru energetike obzirom na značaj zelene i digitalne tranzicije, u kreiranju politika uključivosti, održivosti te odgovornog poslovanja s ciljem dugoročne konkurentnosti.“

Želimo dobrodošlicu našem novom članu i veselimo se suradnji!

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!