Nazad
15. travnja 2024.

Novi korporativni članovi – EIHP i ALTPRO

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti dva nova korporativna člana: našeg važnog dosadašnjeg partnera Energetski institut Hrvoje Požar (EIHP) te tvrtku ALTPRO.

Energetski institut Hrvoje Požar (EIHP) je ustanova u vlasništvu Republike Hrvatske čija djelatnost obuhvaća provedbu znanstvenih istraživanja u području energetike, pružanje stručne potpore te savjetodavnih usluga tijelima javne vlasti i drugim dionicima na domaćem i međunarodnom tržištu. Iako u državnom vlasništvu, Institut se ne financira iz državnog proračuna, već na temelju sklopljenih ugovora za provedbu projekata.

Osnovan 1994. godine, ove godine obilježava tri desetljeća svog rada, tijekom kojih je kontinuirano rastao te se razvijao u skladu s rastućim izazovima u sektoru energetike, proširujući svoje djelovanje na područja kao što su energetska učinkovitost, obnovljivi izvori energije, zaštita okoliša i slično. Institut je danas multidisciplinarni energetski centar koji okuplja stručnjake iz različitih područja, uključujući elektrotehniku, strojarstvo, geologiju, biologiju, kemiju, rudarstvo, ekonomiju, pravo i druga te razvija rješenja koja podržavaju održivu energetsku budućnost.

Danas Institut ima šest istraživačkih odjela, realizira više od 200 projekata, studija, elaborata, analiza i sličnog godišnje, a svoju regionalnu i međunarodnu suradnju i partnerstva proširio je na više od 70 zemalja svijeta, s bogatim iskustvom u JI Europi, ali i u zemljama Afrike, Azije i SAD-a.

Tvrtka ALTPRO specijalizirana je visokotehnološka tvrtka koja se bavi razvojem i proizvodnjom signalno – sigurnosnih sustava za željezničku infrastrukturu i željeznička vozila. Proizvodni program tvrtke čine sustavi za detekciju vlakova, sustavi za osiguranje željezničko – cestovnih prijelaza te sigurnosni sustavi za vozila bazirani na INDUSI tehnologiji (I60 i PZB90). Preko 30 godina iskustva u istraživanju, razvoju i proizvodnji u željezničkom sektoru čini ALTPRO jednim od ključnih čimbenika na globalnom tržištu s rješenjima u više od 50 zemalja na šest kontinenata.

Budući da su kvaliteta i inovacije načini kako ALTPRO ostaje konkurentan na tržištu, tvrtka certificira svoje proizvode u neovisnim međunarodnim institucijama za najvišu razinu sigurnosnog integriteta. Trenutno više od 200 stručnjaka na pet lokacija u Hrvatskoj i regiji djeluje u skladu s vizijom tvrtke o inovativnom, integriranom i održivom pristupu željeznicama u cijelom svijetu kako bi podignuli sigurnost željezničkog prometa na višu razinu.

Kako je istaknuo Zvonimir Viduka, direktor ALTPRO-a: „Kao tehnološki lider u Jugoistočnoj Europi, ALTPRO nije samo fokusiran na održavanje najviših standarda sigurnosti u željezničkom prometu, već aktivno sudjeluje i u tranziciji prema održivim rješenjima. Naše su inovacije usmjerene na poboljšanje sigurnosti, pouzdanosti i efikasnosti željezničkog prometa. U tom kontekstu, vodikove tehnologije predstavljaju značajan korak naprijed te su velik potencijal za dekarbonizaciju željeznice. Uvjereni smo da se mogu s uspjehom implementirati u ovom dijelu Europe.“

Dobro nam došli i veselimo se suradnji!

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!