Nazad
3. srpnja 2024.

Nove članice Međunarodnog savjetodavnog odbora

Dvije uspješne žene iz tvrtki korporativnih članova XEnergyja, Zsuzsanna Ortutay i Valentine Lassalas, od sada će kao nove članice svojim znanjem, iskustvom i idejama doprinositi radu našeg Međunarodnog savjetodavnog odbora. 

Zsuzsanna Ortutay, INA Grupa, predsjednica Uprave

Od lipnja prošle godine Zsuzsanna Ortutay predsjednica je Uprave Ine. Na tu poziciju došla je s dužnosti članice Nadzornog odbora Ine, više potpredsjednice Poslovnih rješenja MOL Grupe i članice Uprave Slovnafta. Karijeru je započela 1998. kao voditeljica odnosa s investitorima u TVK-u, petrokemijskoj tvrtki MOL Grupe. Voditeljica Riznice TVK-a bila je 2003. godine, kada se preselila u Zagreb i do 2006. radila u Ini kao savjetnica za riznicu glavnog financijskog direktora. Od 2007. do 2009. bila je voditeljica Kontrolinga maloprodaje MOL Grupe, a od 2009. do 2010. voditeljica projekta integracije i poboljšanja učinkovitosti Ine s fokusom na financijsku stabilizaciju i održivu učinkovitost. Bila je rizničarka MOL Grupe između 2013. i 2018., a između 2018. i 2019. obnašala je ulogu financijske direktorice u MOL-u Mađarska.

Od 2018. do 2020. gđa Ortutay bila je članica Upravnog odbora kompanije JMSR, zajedničkog pothvata MOL-a s japanskom korporacijom za sintetičku gumu Japanese Synthetic Rubber. Od 2019. izvršna je direktorica MOL GBS-a, centra za financije i usluge ljudskih resursa MOL Grupe, organizacije od više od 500 zaposlenika koja pokriva aktivnosti 100+ kompanija MOL Grupe u osam zemalja. Nakon akvizicije poljske maloprodajne mreže goriva, 2022. postala je članica Nadzornog odbora MOL-a Poljska. Diplomirala je na Sveučilištu Baker u Kanzasu, magistrirala ekonomiju na Sveučilištu u Miskolcu i završila postdiplomski studij DESS (Diplôme d’études supérieures spécialisées) iz bankarstva i financija na Panthéon-Assas na Sveučilištu u Parizu.

Valentine Lassalas ima magisterij iz europskih poslova i specijalizirala se za obnovljivu energiju i energetsku tranziciju. U početku, unutar vlastite tvrtke, savjetovala je industrijske klijente, kao što je Engie, o institucionalnim i komunikacijskim strategijama u vezi energetske tranzicije. 

Godine 2015. pridružila se tvrtki za proizvodnju 100% obnovljive energije CNR (Compagnie Nationale du Rhône) gdje je bila zadužena za institucionalne odnose u Francuskoj. Godine 2017. povjereno joj je stvaranje europskog odjela tvrtke, kako bi se razvile veze između europskih institucija i tvrtke te mobilizirala sredstva za projekte obnovljivih izvora energije, bioraznolikosti i zelenog prometa. 

Od 2022. bila je viša voditeljica javnih poslova (Public Affairs) Akua, proizvođača obnovljive energije koji je prisutan u više od 30 zemalja, među kojima je i Hrvatska, kako bi podržala strategiju pozitivnog utjecaja Grupe na međunarodnoj razini. Pored toga, potpredsjednica je Odbora direktora udruženja Solar Power Europe. 

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!