Nazad
5. ožujka 2024.

Interenergo d.o.o. – naš novi korporativni član

S velikim zadovoljstvom predstavljamo našeg novog korporativnog člana – Interenergo d.o.o.! Interenergo Group je međunarodna energetska grupacija sa sjedištem u Ljubljani. Tijekom desetljeća postojanja, Interenergo se svrstao među najveće energetske kompanije u regiji, s predstavništvima u šest država Jugoistočne Europe. Od 2009., dio je austrijske grupacije Kelag Energie, koja je 2023. godine obilježila 100. obljetnicu postojanja i rada u području obnovljivih izvora energije (OIE). Osnovne djelatnosti kojima se Interenergo bavi su: trgovanje električnom energijom, ugovori za električnu energiju, investicije i razvoj OIE projekata te energetske usluge (ESCO). Cilj djelovanja grupe Interenergo je razvoj projekata i rješenja koja stvaraju vrijednost za njihove partnere i tržište. Neprestano su u pokretu, prate događanja na tržištu, brzo reagiraju na njih i prepoznate trendove racionalno uključuju u svoje poslovne modele.

Generalni direktor David Huber ističe: »Naš portfelj OIE uključuje više od 35 operativnih projekata s 100 MW nazivne snage koji iskorištavaju energiju vode, vjetra i sunca te se rasprostiru preko sedam država Jugoistočne Europe. Na Hrvatskom tržištu smo prisutni od 2020. godine, kada smo pustili u rad našu prvu vjetroelektranu Jasenice. Danas u Hrvatskoj imamo dvije operativne vjetroelektrane te sunčanu elektranu, uz to aktivno razvijamo još nekoliko vjetro i solarnih projekata. Također, fokus usmjeravamo na bitno područje energetske učinkovitosti gdje partnerima po modelu energetskog ugovaranja (bez njihove investicije) omogućujemo renovacije energetskih sistema te s time energetske i financijske uštede kao i bitne koristi za okoliš. Navedeni projekti u distribucijske mreže donose novu zelenu energiju i značajno pridonose smanjenju emisija CO2.«

Kao sveobuhvatna energetska grupa, Interenergo podržava svoje partnere u pretvaranju različitih energetskih izazova u prilike – ne samo za njih, već i za lokalnu zajednicu i društvo. Interenergova nastojanja potvrđuje i podatak od više od 200 MW projekata OIE trenutno u razvoju u regiji. Sa postojećim snažnim portfeljem i ekspertizom na različitim energetskim područjima, Interenergo nastavlja na svom putu podrške daljnjem razvoju efikasnog i održivog energetskog sustava, doprinoseći zelenijoj Europi.

Želimo dobrodošlicu našem novom članu!

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!