Nazad
25. siječnja 2024.

Ekonomski fakultet u Rijeci (EFRI) postao strateški partner XEnergyja

Znanost i istraživanje temelj su novih znanja neophodnih za energetsku tranziciju i transformaciju ekonomije i društva prema održivom i inkluzivnom. Stoga s posebnim zadovoljstvom predstavljamo našeg strateškog partnera Ekonomski fakultet u Rijeci (EFRI) koji će doprinijeti znanstvenoj i stručnoj razini aktivnosti XEnergy.

Osim znanstvene i istraživačke izvrsnosti, EFRI je posebno aktivan u razvoju suradnje s gospodarstvom kroz svoj Gospodarski savjet te smo sigurni da ćemo u suradnji s EFRI-em ostvariti sinergijski učinak u svim našim zajedničkim projektima. Kako ističe dopredsjednica EFRI Gospodarskog savjeta Vesna Buterin, “Ovo tijelo predstavlja novi iskorak EFRI-a u povezivanju gospodarskog, javnog i akademskog sektora. Aktivnosti Savjeta fokusirane su na intenziviranje suradnje akademske i poslovne zajednice kroz prilagođavanje studijskih programa potrebama gospodarstva, osmišljavanje i provođenje programa cjeloživotnog učenja, rad na istraživačkim i europskim projektima te cijeli niz aktivnosti u korist šire zajednice. Članovi Gospodarskog savjeta su istaknuti poduzetnici, gospodarstvenici i predstavnici javne vlasti koji su prepoznali važnost povezivanja znanosti i prakse. Savjet kroz zajedničke inicijative s poslovnom zajednicom također daje doprinos donošenju pojedinih zakona i određenih segmenta regulative i poticaja čije uvođenje treba predlagati javnim tijelima.”

Pristup stručnom znanju, istraživačkim resursima te inovativnim metodama koje pruža EFRI omogućit će XEnergyju da stvori održive strategije i kreira aktivnosti temeljene na najnovijem ekonomskom i menadžerskom znanju. Dekan EFRI-a Saša Drezgić s ponosom ističe kako se EFRI već profilirao prema temama “zelenog” i održivog kroz razne svoje aktivnosti. Tako je EFRI nositelj MBA studija Ekonomija energetskog sektora te se kroz velik broj znanstvenih projekata i programa cjeloživotnog obrazovanja usmjerio prema ekonomiji energetike, upravljanju resursima, cirkularnoj ekonomiji, ESG-u i održivosti tj. temama koje su postale ključne za budući razvoj Hrvatske.

Hvala dekanu Saši Drezgiću i prodekanici za suradnju s gospodarstvom i istraživanje Vesni Buterin na novim idejama i modernom promišljanju uloge visokoškolske institucije u razvoju gospodarstva. Veselimo se suradnji!

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!