Reagiramo promptno na sve nove okolnosti, izmjene zakona i regulative te za naše članice i članove organiziramo različite edukacije putem okruglih stolova, seminara i webinara.

XEnergy kroz svoje edukativne programe pokriva različite teme važne za sve naše članice i članove koji se bave održivom energetikom, projektima obnovljivih izvora i energetske učinkovitosti, inovativnim tehnologijama, zelenim financijama i ostalim povezanim područjima.
Pratite na našim web stranicama najave događanja, prijavite se i iskoristite sve prednosti izvrsnih predavača, aktualnih rasprava i poticajne atmosfere

Održana druga PPA edukacija

XEnergy je 11. travnja uspješno organizirao drugi ciklus jednodnevnih edukacija o ugovaranju kupoprodaje zelene električne energije, odnosno sklapanju PPA ugovora. Izuzetno uspješna prva edukacija, održana u veljači, pokazala je kako postoje još mnoge nedoumice oko kojih su polaznicima i ovaj put pomogli stručnjaci XEnergyja Minea Skok, Tina Jakaša, Martina Vajdić i Saša Jovičić te naši gosti iz tvrtke Professio Energia Marko Karan i Miroslav Nikolić.

Kroz tri modula i studiju slučaja naši su predavači polaznicima objasnili praktične strategije, mehanizme i instrumente uspješnog ugovaranja i potpisivanja ugovora o kupnji obnovljive energije. Poseban naglasak je stavljen na rizike i modele upravljanja rizicima za sve sudionike ovih ugovora, a kroz case study, na primjeru već sklopljenih PPA ugovora, polaznici su mogli čuti iskustva iz prve ruke.

Nakon svakog od modula razvila se konstruktivna rasprava u kojoj su raspravljeni sofisticirani detalji vezani uz operativne, pravne i financijske aspekte PPA ugovora.

Kao i prethodni put, radionica je, pored razmjene znanja, poslužila i kao platforma za umrežavanja među stručnjacima iz industrije.

Održana prva PPA edukacija

XEnergy je uspješno održao prvu PPA edukaciju pred prepunom dvoranom od čak 50 polaznika. Na jednodnevnom radionici naši su predavači objasnili praktične strategije, mehanizme i instrumente uspješnog ugovaranja i potpisivanja ugovora o kupnji obnovljive energije. Poseban naglasak je stavljen na rizike o kojima treba voditi računa, modelima upravljanja rizicima i mnogim drugim krucijalnim elementima za sve sudionike ovih ugovora. Nakon svakog modula sudionici su postavljali pitanja te se razvila konstruktivna diskusija koja je objasnila mnoge suptilne detalje vezane uz financijske, operativne i pravne aspekte PPA ugovora.

Posebno zahvaljujemo našim predavačima i vrhunskim stručnjacima koji su nesebično podijelili svoje znanje i ekspertizu o ovoj temi, a to su naše članice i članovi XEnergy: dr.sc. Minea Skok, mr.sc. Tina Jakaša, Martina Vajdić, Saša Jovičić i dr.sc. Mario Klarić.

Zahvaljujemo i našem partneru i korporativnom članu KONČAR Grupi koji nas je ugostio u svojim prostorima.

Hvala svima!