Nazad
25. travnja 2024.

Naši članovi ambasadori Europskog klimatskog pakta

Veliko nam je zadovoljstvo što je naša članica Ani Trstenjak, pored još 11 uglednih predstavnika neprofitnih organizacija, poslovnog sektora i politike, izabrana za veleposlanicu Europskog klimatskog pakta u Hrvatskoj te se tako priključila mreži koja broji više od 800 ambasadora diljem EU.

Europski klimatski pakt pokrenula je Europska komisija kao dio Green Deala i pomaže EU na putu dostizanja njezina cilja ugljične neutralnosti do 2050., odnosno daje podršku na putu izgradnje zelene i pravedne tranzicije.

Zadaća ambasadora je da u svojoj zajednici poduzmu korake kako bi se izgradila održivija Europa.

Naša Ani alumna je studija MBA ekonomija energetskog sektora. Poslijediplomski doktorski studij Ekonomija i Poslovna ekonomija na Ekonomskom fakultetu Rijeka započela je 2019. doktorskom disertacijom usko povezanom s održivim razvojem. Članica je Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) i Upravnog odbora Francuske alijanse u Rijeci, te, kako ističe, ponosna članica XEnergyja. Njezina područja istraživanja su energetska učinkovitost i održivi razvoj turizma. „Kao veleposlanica Europskog klimatskog pakta nastavit ću davati sve od sebe u promicanju ciljeva održivog razvoja“, ističe naša Ani.

Ovim putem čestitamo i Borisu Miljavcu, predsjedniku Siemens Energyja, našeg korporativnog člana, koji je također ambasador Pakta od 2021. godine. „Snažno sam angažiran oko tema dekarbonizacije, transformacije energije i energetske učinkovitosti, a kao dio velike organizacije – Siemens Energy, u potpunosti podržavam EU plan Fit for 55. Doprinijet ću korištenjem svoje mreže kako bih povećao razumijevanje energetskih rješenja za održivu budućnost. Energija je bitan dio naših života i naša je odgovornost da koristimo ekološki prihvatljive tehnologije koje će odgovoriti na potrebe energetskog tržišta, ali i očuvati planet“, rekao je Boris.

Bravo Ani, bravo Borise, ponosni smo što ste dio XEnergy mreže!

Pretplati se na newsletter

Unesite svoju e-mail adresu za prijavu.

Molimo, pričekajte...

Hvala na Vašoj prijavi!