Potpisan ugovor o stručnoj suradnji s LEST-om

Temeljem ranije održanih zajedničkih sastanaka, na kojima smo razgovarali o različitim praksama, iskustvima te iskoracima u primjeni novih tehnologija vezanih za obnovljive izvore energije, potpisan je ugovor o stručnoj suradnji s renomiranim Laboratorijem za energetske strategije (LEST) Sveučilišta u Ljubljani.

LEST iza sebe ima čitav niz međunarodnih suradnji, posebice iz područja razvoja energetske strategije, a sudjeluju i u projektima usko vezanima za industriju te u čitavom nizu istraživačkih projekata. U kontaktu su s akademskom zajednicom i mnogim istraživačkim institucijama diljem svijeta. Iza njih je uspješno razvijeno energetski neovisno selo Luče, te smo ponosni da možemo surađivati s tako kompetentnim, iskusnim i pouzdanim partnerima kako u ovom, tako, nadamo se, i u budućim projektima.

Također, ovom međunarodnom stručnom suradnjom promičemo struku kao osnovu energetske tranzicije te razmjenom iskustava ubrzavamo prijenos znanja nužnih za lakše snalaženje u primjenama regulative.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)